6η διεθνή εβδομάδα Βασικού Εισοδήματος

Η διενθής εβδομάδα Βασικού Εισοδήματος είναι από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2013. Η έκτη αυτή εβδομάδα βασικού εισοδήματος θα εστιάσει στην ενημέρωση των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το Βασικό Εισόδημα.

Οι πολίτες της Ευρώπης δεν απειλούνται μόνο από την χειροτέρεψη των συνθηκών διαβίωσης – πολλοί έχουν ήδη επηρεαστεί. Φόβος για το τι έρχεται στο μέλλον, εθνικιστικές τάσεις, διχαστικές πολιτικές έχουν κάνει την εμφάνισή τους όχι μόνο σε αυτή την κρίση αλλά και από τις αρχές του 2000 όταν άρχισε να καταρρέει το αίσθημα ασφάλειας στην Ευρώπη. Ο αγώνας ενάντια στις περικοπές και στην ανεργία ίσως δεν μπορεί να γίνει με συμβατικά πλέον μέσα. Το χωρίς όρους Βασικό Εισόδημα είναι ίσως ένα αντίβαρο που χρειάζεται ενάντια σε όλες αυτές τις εξελίξεις!

Οι υποστηρικτές του Χωρίς Όρους Βασικού Εισοδήματος σε 22 μέλη χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν ένα ευρύ κάλεσμα για μία πιο κοινωνική Ευρώπη.

Επίσης θα είναι ευκαιρία να προωθήσουν την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για το Βασικό Εισόδημα και να βοηθήσουν στην συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών για να αναγκάσουμε την Ε.Ε. να πάρει βήματα προς την εξέταση του Βασικού Εισοδήματος ως τρόπο κοινωνικής χειραφέτησης στην Ευρώπη.

 

Τα παρακάτω Sites οργανώνουν Εβδομάδα Βασικού Εισοδήματος:

Germany, Switzerland, Austria (Γερμανικά)
www.woche-des-grundeinkommens.eu

Netherlands, Belgium (Δανέζικα)
week-van-het-basisinkomen.nl

French/Belgium/Switzerland (Γαλλικά):
semaine.revenudebase.info

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία by admin. Bookmark the permalink.