Δελτίο Τύπου για το Βασικό Εισόδημα

Όταν η ελευθερία συναντά την Δικαιοσύνη!
Η υπογραφή σου μπορεί να βοηθήσει:

Στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο του 2013 η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών με στόχο τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών, μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2014, απαραίτητες για την μελέτη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της δυνατότητας εφαρμογής του θεσμού του Βασικού Εισοδήματος στις χώρες της Ευρώπης. Μέχρι σήμερα έχουμε συλλέξει 130.723 υπογραφές σε όλη την ένωση μόνο με την χρήση κοινωνικών δικτύων.
              
Βασικό Εισόδημα είναι ένα εισόδημα που παρέχεται σε όλους ατομικά, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια ή υποχρέωση εγγραφής σε ταμείο ανεργίας. Η ιδέα του βασικού εισοδήματος δεν είναι νέα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει συζητηθεί περισσότερο από ποτέ και έχει εφαρμοστεί πιλοτικά σε διάφορα μέρη του κόσμου. 

Το Βασικό εισόδημα δεν είναι επίδομα είναι ανθρώπινο δικαίωμα γι’ αυτό και δεν υπάρχουν κριτήρια.  Δεν θα αντικαταστήσει την εργασία αντίθετα θα μπορέσει να καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες όλων μας και άρα να μας προσφέρει ασφάλεια και ελευθερία στις επιλογές μας. Θα δώσει κίνητρα σε όλους μας να γίνουμε πιο αποδοτικοί, πιο ευτυχισμένοι, πιο ενεργοί πολίτες!

Εμείς, στην πρωτοβουλία, πιστεύουμε ότι είναι ο δρόμος για να εξαφανίσουμε την απόλυτη φτώχεια και να μειώσουμε τις ανισότητες και τις αδικίες του σημερινού οικονομικού συστήματος. 

Πληροφορίες για το Βασικό Εισόδημα, καθώς και απαντήσεις σε απορίες, μπορούν όλοι να διαβάσουν στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας, www.basicincome.gr. 

Υπογραφές συλλέγονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απόλυτα ασφαλή τρόπο για τα προσωπικά δεδομένα και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να υπογράψει στο sign.basicincome2013.eu . 

Η Ελληνική ομάδα για το Βασικό Εισόδημα.

basicincome